Australian Bush

Dzisiaj chciałabym wszystkich zaprosić na krótką recenzję wina, które miałam okazję próbować. Przeglądałam swoje ostatnie swoje posty i doszłam do wniosku, że powinnam skupić się na konkretnych winach tak abyście mogli się czegoś dowiedzieć, a być może ułatwię wam wybór w sklepie :). W końcu mój blog jest o winach dlatego ważne, żebyście znali jak największą ilość win prawda? Postaram się dodać jak najwięcej takich postów gdzie opiszę wino ale także dodam swoją ocenę. Zachęcam do komentowania bo nie ma jak dobra dyskusja! Jako pierwsze na tapetę pójdzie wino różowe, kalifornijskie, które miałam okazję pić dwa dni temu. Oczywiście nie chodzi tu o moje ulubione Carlo Rossi – kto zagląda na bloga systematycznie doskonale wie, że z różowych win to mój faworyt bo mam do niego duży sentyment. No ale wracając do dzisiejszego gościa dnia ;). Australijskie wino różowe Australian Bush – Petit verdot rose to wino wytrawne, jakościowe. Proponuje się aby serwować je do dań lekkich czyli do drobiu, rybek czy owoców morza. Wino Australian Bush podajemy w temperaturze ośmiu, dziesięciu stopni. To tyle z oficjalnego opisu, a co ode mnie? Wino to jest bardzo smaczne, lekkie i orzeźwiające. Zdecydowanie sprawdza się do lekkich potraw. Ja miałam okazję pić je do pasty z sosem ze szparagów i muszę powiedzieć, że sprawdziło się idealnie. W moim odczuciu powinno się je serwować mocno schłodzone więc polecam wcześniej włożyć do lodówki. Nie ma nic lepszego jak lekkie i orzeźwiające winko w upalne dni :). Cena wina jest bardzo atrakcyjna czyli w granicach 25 złotych. Polecam na niezobowiązujące spotkania.

Źródło ikony wpisu: bdwino.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.