Wino do grilla?

Wasz ulubiony rodzaj wina? Ja zdecydowanie najbardziej lubię wino czerwone, wytrawne co kiedyś już wam tłumaczyłam. Codziennie piję chociaż jeden kieliszek i póki co cieszę się dobrym zdrowiem ;). Wino białe i różowe zdarza mi się pić od okazji do okazji ale bliżej lata sięgam na półkę gdzie trzymam wina różowe. Sezon wiosenno letni spędzam na imprezach u przyjaciół, którzy mają ogródek i możemy zrobić grilla. W związku z tym, że uwielbiam potrawy z grilla musiałam dobrać do nich odpowiedni trunek. Moi znajomi zdecydowanie najczęściej wybierają do grilla piwko – czyli tak jak większość obywateli naszej pięknej Polski. Ja za piwem nie przepadam dlatego postawiłam na coś orzeźwiającego, lekkiego i delikatnego czyli właśnie na wino różowe. Uważam, że idealnie pasuje do pysznego mięska z grilla. Jest delikatne więc nie przyćmi smaku potrawy, lekkie dzięki czemu nie grozi mi, że szybko się wstawię 😉 no i bardzo orzeźwiające, a w letnio wiosenne upały to bardzo ważne. Z kolei jeżeli chodzi o rodzaj to niektórzy mogą powiedzieć, że to profanacja ale zdecydowanie najbardziej lubię różowe kalifornijskie Carlo Rossi! Pierwszy raz piłam je u kolegi, ponad dziesięć lat temu. Byłam tak zachwycona smakiem, że przez jakiś czas piłam tylko różowe Carlo ;). Oczywiście z czasem trochę mi zbrzydło i wróciłam do korzeni ale zawsze trzymam w zapasie jedną butelkę ;). Nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale myślę, że Carlo Rossi smakuje trochę jak oranżada w połączeniu z winkiem ;). Ma niesamowity smak i jest jedyne w swoim rodzaju. Sezonie grillowy – nadchodzimy ;)!

Źródło ikony wpisu: bentleysgrill.com

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.