Picie wina nie może być pośpieszne, należy je smakować, wręcz delektować się każdym łykiem. Tylko w ten sposób możemy w pełni cieszyć się aromatem i smakiem wina. Określając …
Cielęcina – niezależnie od sposobu przyrządzenia dobrze smakuje z większością win białych, na przykład z Chardonnay niestarzonym w beczce, Rieslingiem z Alzacji, Sancerre, Chablis.
Dopasowanie wina do danej potrawy jest nie lada sztuką. Zły wybór może negatywnie wpłynąć na smak potrawy lub smak nawet najlepszego wina. Jakimi kierować się zasadami?
Uwielbiam pić wino tak po prostu, samo w sobie. Jednakże nie można zapominać o jego innych zastosowaniach. Mam na myśli wino w kuchni. Najwięksi znawcy tematu potwierdzają, że …
Ofiarowując butelkę Tokaju Aszu Markizie de Pompadour, rzekł: C’est le Roi des vins, et le Vins des rois: „Oto król win i wino królów”. Wino Tokaj swoją sławę …