O ile się nie mylę proponowałam wam kiedyś co takiego serwować do wina dlatego dzisiaj chciałabym podzielić się z wami wizualnym efektem małego „wine party”. Jak pewnie zdążyliście zauważyć, jestem totalną fanką portalu pinterest.com i bardzo często zaglądam tam w poszukiwaniu inspiracji i ciekawych przepisów. Można tam znaleźć rewelacyjne pomysły na wykorzystanie pustych butelek po winach, starych korkach i innych artykułów. Ten portal jest także bogatym źródłem przepisów na niesamowite przekąski do wina! Bardzo często wystarczy jedynie, że znajdę pięknie i apetycznie wyglądające przystawki i nawet nie muszę czytać przepisu. No właśnie, co takiego poza serem można serwować jako akompaniament do wina? Na pewno pisałam wam o tym, że ja zawsze podaję kilka rodzajów orzechów, winogrona, płynny miód i inne suszone owoce. Ostatnio jednak – właśnie dzięki pinterestowi, znalazłam kilka ciekawych propozycji. Zdecydowanie moją ulubioną przystawką jest obecnie cieniutki plaster wędzonego boczku nawijany na słony i gruby paluszek! Taka przystawka nie tylko jest bardzo smaczna i łatwa w wykonaniu ale do tego jest bardzo efektowna. Świetnie wygląda i chce się ją jeść ;). Chętnym polecam użyć różnych rodzajów paluszków, a tym, którzy nie przepadają za boczkiem proponuję zamienić go na cienkie plastry szynki parmeńskiej! Drugą przystawką, której jeszcze nie miałam okazji wypróbować bo jej przygotowanie zajmuje troszkę więcej czasu jest croissant z nadzieniem z sera Brie, jabłkiem, orzechem włoskim i odrobiną miodu. Wystarczy ułożyć na cieście kawałki wymienionych produktów, zawinąć i upiec. Koniecznie muszę wypróbować ten przepis :)! A może wy macie jakieś fajne pomysły, którymi chcecie się podzielić?
Źródło ikony wpisu: pinterest.com